REDIRECȚIONEAZĂ 3.5% PENTRU ARTĂ

Până pe 25 mai, alege sa direcționezi 3.5% din impozitul pe venit. Ajută-ne să luptăm pentru salvarea sectorului cultural din România.

PASUL 1: COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230
DESCARCĂ FORMULARUL FORMAT PDF și completează-l la secțiunile:
I. Date de identificare contribuabil
II. Bifează opțiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)

PASUL 2: SEMNEAZĂ FORMULARUL
Imprimă formularul și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.

PASUL 3: TRIMITE FORMULARUL până la data de 25 mai 2021:
– Ori la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
– Ori prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică
– Ori la sediul nostru, direct sau prin poștă (București, sector 2, str. Ion Movila nr 8); în acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată.

Întrebari Frecvente

DOAR DACĂ ai un cont creat pe Spațiul Privat Virtual poți completa acest formular direct pe platformă și trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic, în altă parte)

  • Ori la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
  • Ori prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică
  • Ori la sediul nostru, direct sau prin poștă (București, sector 2, str. Ion Movila nr 8), în acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată.

DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la sediul nostru (depus direct la recepție sau trimis prin poștă/curierat), noi îl vom depune la organul fiscal de care aparțineți, până la data limită. Acest lucru se face de către un împuternicit al MUZE care depune formularele împreună cu un borderou. În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată și semnată.

I. Date de identificare contribuabil
II. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

Aici găsești lista cu sediile administrațiilor fiscale (este suficient să dai căutare după localitatea în care ai domiciliul în cartea de identitate și va apărea organul fiscal de care aparții împreună cu adresa unde trebuie trimis/depus formularul 230).

Nu este obligatoriu să completezi suma. Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele.

Cei care în 2020 au avut următoarele tipuri de venit:
– venituri din salarii și asimilate salariilor
– venituri din pensii
– venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
– venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
– venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
– venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă)