|

Enigma Otiliei – premieră de teatru

Pe 29 februarie, Asociația MUZE, în parteneriat cu Teatrul Globe, oferă prima reprezentație din cadrul proiectului ,,Educație la scena deschisă” – ,,Enigma Otiliei”, dramatizarea după romanul lui George Călinescu.

Acest proiect de educație non-formală își propune să ajute elevii de liceu să asimileze informațiile esențiale despre operele din programa de Bacalaureat, pentru a le asigura succesul la examen. Ne bazăm pe faptul că metoda teatrală este un suport incontestabil în procesul lor de înțelegere și vom continua cu punerea în scenă a altor 10 opere literare obligatorii.

Textul dramaturgic este cât mai apropiat de litera romanului sau a nuvelei dramatizate. Decorurile și costumele sunt specifice epocii respective, tocmai pentru ca spectatorii să aibă o reprezentare vizuală. Din dialog, vor reține aspecte importante, cum ar fi relația dintre personaje. 

Prin spectacol, literatura nu mai poate fi un subiect închis pentru noile generații. Ne dorim ca anxietatea din jurul cititului să dispară și ca spectacolele noastre să le permită tinerilor să se apropie de literatură. 

Deși aceste piese de teatru sunt destinate elevilor, ele sunt, în mod special, rezultatul expresiei creative a unui grup de artiști excelenți, ceea ce face ca piesele să fie potrivite și comice pentru oamenii de toate vârstele. 

Joi, pe 29 februarie, de la ora 19.00, la Palatul Copiilor, Sala Mică, facem primul pas spre implementarea acestui proiect. Distribuția va fi formată din Anca Sigartau, Mara Oprea, Cristian Neacsu, Oana Mosneagu, Cristian Martin, Cosmin Sofron, Damian Victor Oancea, Valentin Sichim, Adina Iftime-Apavaloaie, Dan Apavaloaie, Adina Maria Stoica, Kadi Bulgakov, Jawad Shahbazimogadham.

Similar Posts

Lasă un răspuns