Adunare Generală 2022

Cu ocazia Adunării Generale Anuale, am avut și privilegiul să aniversăm 2 ani de MUZE.

Doi ani în care sute de artiști s-au unit sub un scop comun și în care fiecare și-a rupt din timp pentru a participa la schimbări ce păreau imposibile. Mai mult, s-au dedicat pentru a face lucruri în folosul a mii de artiști, nu doar în interes propriu.

S-a format astfel o comunitate în interiorul căreia s-a demonstrat că preferințele și divergențele personale nu au loc când vine vorba de a lupta pentru drepturile lor și a schimba o industrie ignorată de prea mult timp.

Doi ani în urma cărora fiecare membru al Asociației MUZE poate și ar trebui să se mândrească cu realizările ce nu puteau fi bifate fără implicarea lor. Amintim acordarea de indemnizații pentru artiști, banii din drepturi de autor ce urmau a fi confiscați de stat, păstrarea sumelor din ambiental la același nivel, inițierea de dialoguri cu instituțiile statului și multe altele… Toate acestea sunt lupte câștigate de aceste sute de oameni minunați, care nu s-au resemnat și mai au speranță că lucrurile se pot schimba în bine pentru artiști, chiar dacă nu în ritmul în care ne-am dori. Iar acesta este doar începutul!

Și, da, membrii MUZE se bucură, în primul rând, și de beneficii dedicate exclusiv lor. Se bucură de o comunitate deschisă către noi proiecte, de noi oportunități, de workshop-uri gratuite, susținute de companii de top din România, de contracte negociate cu succes, de clauze abuzive eliminate, de un sprijin atunci când drepturile le sunt încălcate, de persoane dedicate să îi ajute când vine vorba de partea tehnică și birocratică a activității lor și, cu atât mai mult, de apreciere, de înțelegere, de oameni care să le reamintească faptul că arta lor este mai presus de orice piedică.

Ultima Adunare Generală a venit cu multe plusuri și a impulsionat și mai mulți artiști să se implice în funcționarea Asociației. A fost votat un nou Consiliu Director, iar Comisiile dedicate fiecărei Zone de artă se bucură de mai mulți Ambasadori.

De altfel, noi Președinți de Comisii și-au recepționat cu mândrie titulatura și au preluat responsabilitatea Zonelor pe care le gestionează.

Noii membri ai Consiliului Director sunt Irina Mihăilescu și Andrei Lupescu, în calitate de Vicepreședinți. Amândoi au fost la baza înființării Asociației noastre și au fost implicați în toate acțiunile MUZE de până acum, așa că ne bucurăm că de acum înainte ne vor putea reprezenta sub o titulatură mai înaltă.

Avem bucuria să anunțăm că noul Președinte al Comisiei de Film este Cosmin Dominte, un actor și un om care nu are nevoie de multe prezentări. Îl vedem în filme și piese de teatru, îl auzim la radio și în piese muzicale și la fel de important este că știm că are toată pasiunea și toate atuurile pentru a face lumea filmului din România mai primitoare. Cu același entuziasm, Adrian Titieni , a cărui valoare incontestabilă putem doar să o prețuim, a preluat funcția de Vicepreședinte al acestei Comisii.

Comisia de Muzică îl va avea și în acest nou mandat Președinte pe Adi Cristescu, un munte de inițiativă, răbdare, perseverență și dorință de schimbare, un artist complet, un alchimist, care a fost alături de MUZE din prima secundă.

Similar, Comisia de Dans se bucură a-l avea Președinte pe Bogdan Zamfir, același om dedicat, diplomat, nelipsit din activitatea Asociației și cu un portofoliu artistic de invidiat și va fi secondat de Alex Snopovschi, un artist nemaiîntâlnit de plurivalent.

Comisia de Teatru, o Comisie unde munca nu se poate termina niciodată, o zonă din care învățăm că numai o voce la unison va putea să oprească adâncirea constantă a atâtor probleme și să ridice lumea teatrului pe acel piedestal pe care îi este locul, îl are drept Președinte pe Mike Săvuică, poate cel mai ambițios tânăr actor, regizor, producător și asistent universitar, ce a terminat în top una dintre cele mai prestigiose facultăți de actorie din UK și, de la reîntoarcerea în țară, a cucerit nenumărate distincții la festivalurile internaționale de teatru cu producțiile sale teatrale. Ba chiar a purtat sigla MUZE pe una dintre producțiile lui de top!

Vicepreședinte al Comisiei de Teatru este Florin Frățilă, actor, regizor, producător și formator de actori, dar și un extraordinar purtător de cuvânt și militant pentru drepturile artiștilor. De câte ori nu ne-a pus Florin la muncă..

În urma Adunării Generale au fost înființate oficial 3 zone noi, anume Zona de Actorie de Voce, Zona de Stand Up și Zona de Modeling.

Actorii de voce s-au unit să lupte probabil cea mai grea luptă cu care s-au confruntat, anume recunoașterea meseriei lor de diverse instituții de stat și nu puteau face acest lucru mai bine decât alegându-și drept Ambasadori uriașe personalități din lumea voice-acting-ului.

Onoarea este de partea noastră să comunicăm că Claudiu Cîrțînă, aceeași voce inconfundabilă, același om extraordinar, care își face cu măiestrie meseria, este Președintele acestei Comisii.

Stand Up Comedy, o altă ramură a industriei artistice care, în pofida popularității pe care a căpătat-o în ultimii ani, este complet lipsită din aria de reglementări specifice și din instituții care le ignoră interpretarea artistică și titulatura de artiști.

Alexandru Minculescu, pe scurt Mincu, așa cum este cunoscut de orice amator de comedie din țară și nu numai, reprezintă cu cinste Zona de Stand Up din cadrul Asociației MUZE, în calitate de Președinte. Mincu nu este doar un comediant extrem de talentat și apreciat, ci și un suflet imens, care nu dă înapoi și nu ezită în a-și oferi timpul pentru a veni în sprijinul demersurilor MUZE.

Ba mai mult, prima discuție publică despre Asociație a avut loc acum fix 2 ani, la „S-a și râs”, podcast realizat de Mincu, Maria Popovici și Banciu.

Nu în ultimul rând, Comisia de Modeling este condusă de Iuliana Ghemuș, omul care îi prețuiește nemărginit și a ales să lupte pentru cei care și-au ales această profesie. Drept urmare, a ales să dea un exemplu în această industrie, având poate cea mai apreciată agenție de casting, în special în relaționarea și tratamentul exemplar față de oamenii cu care lucrează.

Concluzia, în ceea ce privește planurile pentru noul an de lucru, a fost că MUZE va deveni și un hub de proiecte artistice, așa că, începând cu această toamna, o mare parte din energia noastră va fi alocată obținerii de proiecte și joburi pentru membrii Asociației și pe a le negocia tarifele conform cu noile realități economice.

Prin urmare, nu putem decât să ne considerăm extrem de norocoși că suntem o comunitate de artiști care se ajută, se apreciază, se respectă și, mai ales, care nu va renunța să lupte pentru binele breslei noastre.

În încheiere, îi mulțumim lui FreakaDaDisk pentru cadoul pe care ni l-a oferit, mai exact pentru că a condus de la pupitru after-party-ul și ne-a ținut în mișcare până dimineață și mulțumim Comics Club pentru găzduire!

Construim împreună!

#AsociatiaMUZE #MUZE #ConstruimImpreuna