Adunare Generală 2023

Pe 21 Decembrie a avut loc Adunarea Generala MUZE din 2023. A fost un an cu multe schimbări și momente care ne-au testat, dar am reușit să aducem MUZE acolo unde ne-am propus: dincolo de zona de activism, în zona de creație și producție.

MUZE, cu ajutorul membrilor săi, a evoluat mult în 2023. De la call-ul de proiecte Artă pe Hartă, la a anunța două festivaluri, s-au atins multe dintre țelurile stabilite inițial. Printre ele, acela de a fi un factor educațional pentru noile generații care vor să lucreze în domeniul cultural – aici amintim de parteneriatul cu FABIZ, din cadrul MBA-ului in Creative & Cultural industries. Membrii MUZE le-au explicat celor care vor să urmeze această cale, care au fost problemele de care s-au lovit în industria artistică românească și care sunt nevoile pentru a schimba starea actuală.

Au existat workshop-uri pentru membri și non-membri, în care au fost împărtășite informații valoroase despre tot ceea ce ține de contracte, drepturi de autor și, pe scurt, respectarea statutului artistului român.

Au avut loc, de asemenea, castinguri pentru viitoare proiecte, în care am cunoscut noi artiști și pe care i-am invitat să ni se alăture.

S-a explicat că taxa de membru nu este pentru a plăti salarii, ci pentru a asigura o continuitate a acesei Asociații, atât de necesare în România.

Caritatea va fi mereu pe fundalul scopurilor MUZE, implicându-ne cât putem de mult, de fiecare dată când vedem că este nevoie de ajutorul nostru.

Anul 2023 a fost începutul nostru în proiectele marca MUZE. Nu vom renunța la activism, nu vom renunța la statutul artistului român și nu vom ignora neregulile prezente în legea 8 și în alte legi, dar vrem să creștem și putem face asta numai cu implicarea membrilor care au fost invitați să vină cu inițiative, să creeze workshop-uri, spectacole, proiecte prin care să iasă la lumină și cu ajutorul cărora să împărtășească din cunoștintele lor. Suntem aici pentru toti artiștii, dar vrem sa le mulțumim, în mod special, membrilor MUZE pentru contribuția lor.

Seara s-a încheiat cu un recital, marca Iulia Burcă, Alex Burcă și Cătălin Petrescu care au adus magia sărbătorilor mai aproape de sufletele noastre.