Despre cum am călătorit prin ţară cu spectacole de comedie

Exact aşa cum am mai spus, am călătorit cu piese de teatru prin ţară, pentru că Bucureştiul nu ne ajunge. Şi mark our word, e doar începutul! 

Am fost la Zalău, Oradea şi Suceava cu Ultima Noapte în Paradis, o comedie spumoasă scrisă Valentin Nicolau. Un spectacol care se învârte în jurul unor elemente ce ne dau tuturor de gândit din când în când, precum iubirea, seducţia, deznădejdea şi învăţarea, toate puse sub o formă comică. 

Un Don Juan afectat de propriul stil de viaţă şi un tânăr rănit în iubire se cunosc într-o cameră de spital. Dintr-un sentiment de milă sau din dorinţa de a-şi etala cunoaşterea în arta seducţiei, Mitică îl învaţă pe Ionel tot ce ştie. O metamorfoză se întâmplă, tânărul devenind un cuceritor şi camera de spital, un colţ de paradis. 

Povestea este minunată pentru că ne învaţă că în viaţă putem alege lentilele prin care privim totul, precum şi faptul că ne putem schimba oricând. 

Am fost şi la Mediaş, cu o altă comedie interesantă, Fericirea în 5 paşi. Graţiella, o preţioasă modernă, cere ajutorul unui life coach, fost stripper, care o stoarce de bani. Indiferent de etapele prin care trece, Graţiella se regenerează şi duce comedia mai departe. Povestea, pe cât este de amuzantă, pe atât este actuală, pentru că abordează tema falselor piste care apar sub pretextul dezvoltării personale, unde cei cu interese ascunse caută să profite de pe urma celor care se află într-un moment de naivitate. 

La Câmpulung am fost cu 50 de nuanţe de gri ale doamnei Cucu. Soţii Griffin apelează la lecţiile dintr-o carte de psihologie, dar în loc de romantism şi apropiere, totul devine o comedie cu o doză sănătoasă de absurditate, cu apariţia surpriză a unor personaje ciudate, rude, vecini, care dau năvală în fanteziile lor, iar în loc să se fi aprins focul iubirii, se declanşează o bombă. 

La Alba Iulia, Deva, Cluj Napoa şi Piatra Neamţ am adus un spectacol ideal pentru cei nostalgici şi extrem de interesant pentru cei tineri, care nu au prins acele vremuri – Epoca de aur. Sketch-uri adunate cu grijă, precum “Cine e Didina?”, “Costică, dormi?”, „Pomul care face ciori?”, “Dactilografa”, “Icoane pe sticlă” şi multe altele, au fost frumos aranjate într-o comedie la care s-a râs cu poftă, constant. Fascinante au fost minţile celor care au scris aceste sketch-uri şi ne-au lăsat moştenire material de comedie la care se vor amuza multe generaţii.

Teatrul este una dintre pasiunile noastre şi din asta facem un scop: să aducem cât mai multe piese de calitate, în cât mai multe oraşe din ţară, deoarece cultura şi arta trebuie împărtăşite tuturor. 

În toate oraşele, publicul a fost ideal. S-a râs şi s-a aplaudat de la început până la sfârşit, iar asta ne-a umplut de bucurie şi de avânt să mai venim în oraşele din România, unde toată lumea aşteaptă cu plăcere să vadă o nouă piesă de teatru, unde seara la teatru este un moment special, aproape o celebrare. 

Similar Posts

Lasă un răspuns