|

META MUZE – Expoziție într-un autobuz reomologat

Expoziția META MUZE Într-un Autobuz Reomologat: Adusă în Străzile Capitalei pentru a Promova Egalitatea de Gen
Între 3-5 noiembrie 2023, Bucureștiul devine gazda unei inițiative culturale inovatoare – Expoziția META MUZE într-un autobuz reomologat. Această expoziție va fi prezentă în diferite locații ale Bucureștiului pentru a fi accesibilă cât mai multor locuitori, în parking-urile de la intrările în parc, după cum urmează:
● 3 noiembrie – Sector 4. Parcul Carol (Piața Libertății nr. 1);
● 4 noiembrie – Sector 3. Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), intrarea dinspreCâmpia Libertății;
● 5 noiembrie – Sector 1. Parcul Herăstrău, intrarea Charles De Gaulle.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul orar 9-18 și reprezintă o oportunitate fascinantă de a explora și de a celebra contribuția remarcabilă a personalităților feminine la dezvoltarea Bucureștiului.
META MUZE, organizată de OnScreen/Room for Magic, cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului București prin ARCUB, urmărește să corecteze dezechilibrul existent în ceea ce privește numele străzilor bucureștene, aducând în atenție importanța egalității de gen în peisajul cultural al orașului.

În 2020, OnScreen a devenit membru certificat IAAPA (The Global Association for the Attractions Industry), ceea ce subliniază expertiza și dedicarea echipei în dezvoltarea de proiecte inovatoare în domeniul divertismentului contemporan. În cadrul Expoziției META MUZE, publicul va avea ocazia de a interacționa cu o serie de elemente interesante:
● Ecran de vizionare a animațiilor: Vizitatorii vor putea urmări animații care prezintă personalități feminine notabile care au dat nume străzilor din București, cum ar fi Regina Maria, Regina Elisabeta, Maria Tănase, Maria Rosetti, Elisa Leonida Zamfirescu, Elena Caragiani-Stoenescu, și Ecaterina Teodoroiu.
● Totem touch cu aplicația de trigger: Un element interactiv ce oferă o experiență educativă și captivantă pentru toți cei care participă la expoziție.
● 7 afișe interactive cu QR code individual: Aceste afișe permit accesul la informații suplimentare despre personalitățile feminine și străzile pe care le-au inspirat.
● Proiecție pe carte cu poze reale ale personalităților: Publicul va avea ocazia de a vedea imagini autentice ale personalităților care au dat nume străzilor din București.
● Zona de foto: Aici, vizitatorii pot să completeze cu cretă numele unei străzi din București, contribuind astfel la campania „Acasă e feminin.” META MUZE nu numai că conștientizează publicul cu privire la importanța egalității de gen în denumirea străzilor, dar și promovează personalități feminine notabile care au jucat un rol semnificativ în istoria Bucureștiului. Întrucât doar 3,5% dintre străzile din București poartă numele unor personalități feminine, acest proiect este un pas important în direcția corectă. Prin această inițiativă, META MUZE invită bucureștenii să participe activ la definirea identității culturale și istorice a orașului nostru, contribuind la crearea unui mediu mai inclusiv și echitabil. Prin promovarea personalităților feminine remarcabile, proiectul urmărește să creeze un oraș sigur, empatic și inspirațional.
Principalele componente ale proiectului META MUZE includ o serie de animații educative acărui ultim episod va fi lansat în cadrul expoziției mobile într-un autobuz reinventat ca spațiu neconvențional și colectarea de date pentru a evalua gradul de relevanță al propunerilor de nume de străzi feminine.
Pentru mai multe informații despre Expoziția META MUZE și campania „Acasă e feminin,” vă invităm să accesați platforma www.metamuze.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns