|

Asociația MUZE este partener META MUZE

Debutul proiectului urban META MUZE vine ca o încântare pentru noi, un proiect interdisciplinar, inovator și captivant ce aduce în atenția publicului personalitățile feminine notabile din istorie ce au influențat dezvoltarea culturală a orașului și a țării.
Prin intermediul acestui proiect, META MUZE își propune să dezvolte conștientizarea asupra dezechilibrului dintre reprezentarea feminină și cea masculină la nivelul hărții urbane, aducând în prim-plan poveștile muzelor feminine deja incluse în patrimoniul cultural ce și-au pus amprenta în istoria culturală a Bucureștiului și a țării, prin intermediul a 7 animații educative.
Printre muzele feminine ale căror povești se vor regăsi în cadrul celor 7 animații educative, le amintim pe Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Iulia Hașdeu și Maria Rosetti.
O abordare inedită a acestui proiect constă în expoziție mobilă dintr-un autobuz reomologat ce va călători prin diverse locuri ale Bucureștiului, oferind o experiență interactivă și educativă publicului. Vor fi expuse portretele celor 7 personalități feminine, alături de QR codes ce oferă vizitatorilor acces la conținut dedicat.
Expoziția se va desfășura pe parcursul a 3 zile consecutive de weekend în luna noiembrie și va fi prezentă în 3 locuri diferite în fiecare din aceste zile pentru a ajunge la un public cât mai larg.
META MUZE își propune să realizeze o campanie virtuală de includere de noi personalități feminine în nomenclatorul stradal prin implicarea comunității în demersul îmbogățirii spațiului urban cu noi nume feminine de străzi.
Misiunea unui astfel de proiect vizează în mod direct susținerea egalității de gen, cu exemple și acțiuni educative din istoria culturală a țării noastre. În aceeași măsură, proiectul vine să inspire noile generații, prin apel la valori demne de urmat.

Similar Posts

Lasă un răspuns